Família / Maternitat

D’on treus el temps amb quatre fills/es?

El post que m’heu estat demanant a crits. Aquí desvelaré la resposta…

En set anys cinc embarassos, quatre parts naturals preciosos i una mort gestacional a les 16 setmanes d’embaràs. Un dol per la mort de la meva mare enmig de l’últim part i el puerperi. Vuit anys de lactància: dos tàndems, 3 desalletaments nocturns, lactància en infants majors de dos anys. Treballar, estudiar, fer un blog,… Com t’ho fas? I la resposta és: NO HO SÉ. Ho faig com totes!! Com puc.

Estic cansada (o més aviat esgotada) com la majoria de mares i pares de l’univers en els primers anys d’existència dels nostres fills i filles. Falta de son, falta de temps per nosaltres mateixes,… El ritme de vida que ens marca aquesta societat no és fàcil. La conciliació laboral no ajuda gens, i al convertir-nos en mares el nostre individu queda enterrat. És un moment intens, d’hormones, d’amor, d’inseguretat, d’inestabilitat,… Tota la nostra atenció es centra en aquella petita personeta, l’estimem tant!!!

És normal, normalíssim que els primers mesos (o fins i tot any) no tinguem temps per res. Per tant, a totes les puèrperes que em demaneu d’on trec el temps us vull dir que no us compareu amb mares amb fills/es més grans. Us asseguro que poc a poc recuperareu el vostre espai i podreu anar al vàter sense un nadó en braços. El puerperi requereix tota l’atenció plena, almenys jo l’he viscut així, i us asseguro que en aquell moment ni estudiava, ni treballava ni feia un blog.

I poc a poc resorgeixes TU, individu, persona. Pots dutxar-te, pots anar al lavabo (rodejada de personetes, segurament, però una mica més tranquil.la que mesos enrera). Ets MARE, si!!! Però també ets treballadora, estudiant, friki, motorista, gimnasta, … Tens inquietuds, il.lusions, somnis. Els fills i filles són el més important de la teva vida, però tu també ho ets d’important (i la teva parella).

Ingredients per tenir temps per nosaltres (llista d’obvietats) 😉

 • El primer ingredient per tenir temps per una mateixa és estimar-se a una mateixa.
 • El segon és tenir ganes de fer coses.
 • El tercer punt és aprendre a delegar, no passa res si els teus fills i filles estan una estona sense tu, sobreviuran.
 • Quart ingredient: llençar-se a l’aventura.

Altres consideracions:

 • Aprendre a viure entre el desordre. Les feines de la casa poden esperar
 • Tenir el suport de la parella (repartir-nos les tasques de la casa i dels fills i filles)
 • Relativitzar el temps: què és el temps? Per mi els 10 minuts de trajecte de tren el matí són temps (i molt productius: estudio, llegeixo els apunts, publico a les xarxes, escric algun post,…)
 • Positivitzar-te: els temps d’anar tan de vòlit perquè les fills/es ens necessiten per gairebé tot és relativament curt si ho comparem amb el que dura la vida. Podem pensar que estem pujant un pic i que estem a la pujada i viure-ho com a quelcom gratificant.
 • No mirar la televisió, és increïble el temps que podem aconseguir d’aquí!!!!
 • No sóm monitores ni dinamitzadores, els nens i nenes poden distreure’s jugant sols i soles, i mentrestant nosaltres podem llegir o fer alguna cosa que ens vingui de gust.
 • No cal dutxar-los cada dia.
 • Els nens i nenes poden mirar alguna pel.lícula de dibuixos, no passa res. El que no és recomanable és un ús abusiu de les pantalles, això sí!!
 • I molt important: no comparar-nos!! Totes sóm meravelloses!!! I totes fem malabarismes per tirar endavant en aquesta societat exigent que ens carrega les espatlles de culpes per tot. Ho fem tan bé com podem!!! I a mi em fa feliç estudiar i fer un blog, i a una altra mirar una pel.lícula, i a una altra llegir, a una altra córrer o passejar, a una altra anar al gimnàs, a una altra seure un estoneta al sofà. Sigui el que sigui…, que et faci feliç. El temps és relatiu. I quan ets mare ho ets tinguis un fill, quatre o vuit.

ESTIMA’T PER PODER ESTIMAR! CUIDA’T PER PODER CUIDAR! SÓM EL SEU EXEMPLE A SEGUIR…

Autor

xatraca@hotmail.com
Sóc la Núria!! M’encanta viure!! M’agrada molt dormir!! I m’agrada acompanyar a mares, lactants,etc compartint les vivències de 5 embarassos en set anys, 4 parts naturals preciosos (el darrer a casa amb la presència dels seus tres germans), 4 puerperis (l’últim coincidint en el temps amb la mort de la meva mare quatre dies després del part), una mort gestacional a les 16 setmanes d’embaràs, dos tàndems i 3 desalletaments (encara me’n queda un!!!!!, ja que actualment dono el pit a l’última filla) Apassionada de lectura i l’escriptura. En constant creixement i evolució (o això intento). D’estudis: Periodista; de praxis: mare de 4 mestres i administrativa al departament de facturació d’un centre sanitari. Actualment il.lusionada estudiant i fent el blog www.xatracacreixerenfamilia.org. També he començat a col.laborar amb lactapp.

Comments

Fatima Zahra Oudades Errachidi
Abril 13, 2019 at 4:39 pm

Moltíssimes gràcies Núria per aquest nou article, tot el que llegeixo el teu blog m’arriba al cor i m’identifico molt.Marta
Abril 16, 2019 at 8:56 pm

Gràcies Núria per la teva honestedat i senzillesa en explicar tot allò que ens passa en el nostre dia a dia com a mares.
És alliberador compartir-ho sense sentir-se jutjada.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *