Embaràs / Lactància / Lectures / Maternitat

Lectures i webs de consulta durant l’embaràs

Quan ens quedem embarassades comença una etapa plena d’il.lusió. Normalment amb un primer embaràs estem completament a l’expectativa. Amb un segon embaràs ja sabem més què ens espera…

Parlem d’aquest primer embaràs, en el qual gairebé no tenim ni pors. Si prèviament hem tingut alguna pèrdua gestacional si que les pors i inseguretats estan presents en tot moment (més endavant en altres posts ja aprofundirem en aquest tema).

No tenim fills, encara no ens hem estrenat en aquesta nova figura, la de MARE, i tenim tot el temps del món per nosaltres, per cuidar-nos i descansar. Podem apuntar-nos a alguna preparació al part amb cara i ulls (jo recomano que les faci algun/a fisio o que siguin enfocades des d’un punt de vista més vivencial i per gestionar les contraccions) i sobretot tenim temps per llegir i informar-nos.

Algunes webs i grups que ens poden acompanyar durant tot l’embaràs poden ser:

Dóna Llum, Associació Catalana per un part Respectat :

https://www.facebook.com/AssociacioDONALLUM/

https://www.facebook.com/groups/48439853411/

https://www.donallum.org/

En posts posteriors parlarem de la decisió de parir en un entorn hospitalari o a casa.

En quant a llibres un dels que més m’ha acompanyat en tots els embarassos i parts ha estat “El vínculo afectivo con el niño que va a nacer”

Es tracta d’un llibre de meditacions i visualitzacions per conectar amb l’embaràs, la criatura del ventre i nosaltres mateixes. Ens empodera per l’embaràs i pel part.


Un bàsic és “El bebé es un mamífero” de l’obstetra francès Michel Odent. “Per canviar el món hem de canviar la forma de néixer”. El contingut d’aquest llibre està basat en la més absoluta evidència científica. Parteix de l’àmplia i exhaustiva base de dades creada per l’autor, “Primal Health Research”on es recullen molts treballs i dades relacionades amb l’etapa pre y perinatal.  A través d’aquest text descobrirem como podem canviar quelcom tan fonamental i natural com el naixement.


Un llibre per viure l’embaràs de la forma més natural i saludable és “El camino natural para un embarazo mejor”


També és recomanable informar-se de la lactància materna si volem intentar donar el pit. Una bona opció és anar a algun grup de lactància i llegir-se el llibre “Un regal per tota la vida” del Carlos González.

Aquest llibre ens serà de gran utilitat per empoderar-nos i trobar el suport que moltes vegades ens fa falta tant en el post part, amb l’inici de la lactància, com en la resta de l’alletament.

Autor

xatraca@hotmail.com
Sóc la Núria!! M’encanta viure!! M’agrada molt dormir!! I m’agrada acompanyar a mares, lactants,etc compartint les vivències de 5 embarassos en set anys, 4 parts naturals preciosos (el darrer a casa amb la presència dels seus tres germans), 4 puerperis (l’últim coincidint en el temps amb la mort de la meva mare quatre dies després del part), una mort gestacional a les 16 setmanes d’embaràs, dos tàndems i 3 desalletaments (encara me’n queda un!!!!!, ja que actualment dono el pit a l’última filla) Apassionada de lectura i l’escriptura. En constant creixement i evolució (o això intento). D’estudis: Periodista; de praxis: mare de 4 mestres i administrativa al departament de facturació d’un centre sanitari. Actualment il.lusionada estudiant i fent el blog www.xatracacreixerenfamilia.org. També he començat a col.laborar amb lactapp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *