Lactància / Lectures / Maternitat / Post part i puerperi

Lectures i webs de consulta en el post part

Ja sóm mares (potser ja ho érem abans i hem tingut un altre filla o fill), i estem obertes i vulnerables (energèticament i físicament). Estem immerses en un torrent hormonal i ens estem coneixent amb aquest nou ésser. De cop ens assetjen inseguretats, pors. Estem contentes però a la vegada estranyes, sensibles.

Podem aprofitar aquest moment per créixer d’entre les nostres ombres. Per això un llibre que recomano, tant si ja érem mares com si és el primer part, és “La maternidad y el encuentro con la propia sombra” de la Laura Gutman. A cada post part i a cada re-lectura descobreixes un nou llibre, perquè tu ja no ets la mateixa.


Un bon grup per fer tribu i trobar acompanyament i creixement personal és Mama Llum del facebook https://www.facebook.com/groups/323918894429760/?ref=br_rs


Amb una primera lactància és en aquest moment que sorgeixen tots els dubtes. Vols dir que d’aquí surt alguna cosa? Perquè plora tant? Tothom opina i ens desconcerta encara més. És moment de tenir a mà “Un regal per tota la vida” del Carlos Gonzalez i buscar acompanyament.

Una bona opció és anar a un grup de lactància. Molts pediatres introdueixen suplements a la primera de canvi, i condemnen aquella lactància a la seva fi. Cal buscar l’assessorament de personal format en el tema, com llevadores o assessores de lactància.

Una bona web és http://albalactanciamaterna.org/

També ens pot anar bé http://www.e-lactancia.org/ per si hem de prendre algun medicament poder-nos informar si és compatible amb la lactància.


Un altre gran tema és el del dormir. Alguns nadons els primers dies de vida dormen moltes hores seguides, d’altres des d’un bon principi són més demandants. A mesura que van passant les setmanes cada vegada fan dormidetes més curtes de dia, i moltes vegades tenim la percepció que no descansen.


Per entendre el caràcter evolutiu de la son i no desesperar-nos pensant que ja no dormirem mai més tota la nit seguida, un bon llibre és “Dormir sense llàgrimes” de la Rosa Jové.

Disfrutem del camí. Passa volant!

Autor

xatraca@hotmail.com
Sóc la Núria!! M’encanta viure!! M’agrada molt dormir!! I m’agrada acompanyar a mares, lactants,etc compartint les vivències de 5 embarassos en set anys, 4 parts naturals preciosos (el darrer a casa amb la presència dels seus tres germans), 4 puerperis (l’últim coincidint en el temps amb la mort de la meva mare quatre dies després del part), una mort gestacional a les 16 setmanes d’embaràs, dos tàndems i 3 desalletaments (encara me’n queda un!!!!!, ja que actualment dono el pit a l’última filla) Apassionada de lectura i l’escriptura. En constant creixement i evolució (o això intento). D’estudis: Periodista; de praxis: mare de 4 mestres i administrativa al departament de facturació d’un centre sanitari. Actualment il.lusionada estudiant i fent el blog www.xatracacreixerenfamilia.org. També he començat a col.laborar amb lactapp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *