Salut

Probiòtics per enfortir el sistema immunitari dels infants

Tractament amb probiòtics i altres suplements per combatre les “itis” recurrents i evitar complicacions en les viriàsis respiratòries

Recentment s’ha publicat que moltes de les alteracions de salut en nens (atòpies, al·lèrgies, otitis, còlics, bronquitis recidivants, asma…) tenen base en la funció de l’intestí i la seva microbiota. Evidentment aquestes alteracions implicaran aquests canvis en la funció cerebral: irritabilitat, por, ansietat, exigència, caràcter rígid…

No sempre l’embaràs i el part el vivim el més natural i tranquil possible. Pot ser que hi hagi diferens motius que ens desestebilitzin i ens portin a viure l’embaràs d’una manera no tan sana com caldria (per diferents motius: part medicalitzat amb inducció, ús d’antibiòtic durant l’embaràs o el part, alimentació, etc)

Però res no està perdut. Podem RE-programar la salut de l’infant, i en això hi juga un paper molt important l’alimentació i nutrició que se li aplica al bebé i l’educació emocional que rep. I sempre millor acompanyar-ho amb molt pell amb pell, porteig… doncs fa que la tolerància a l’estrès sigui millor en el nen.

Com podem fer-ho amb els PROBIÒTICS?

Quan la Isona, la meva tercera filla, tenia tres mesos vam haver d’ingressar-la per una pneumonia. Als 4 mesos i mig per una bronquitis amb atalectàsia.

Arribats a aquest punt vaig topar amb una psiconeuroimmunòloga que va endinsar-me en el món dels probiòtics. Des d’aleshores les meves filles i el meu fill s’han posat malalts, però hem evitat complicacions i la presa de bastants antibiòtics. Amb aquell primer tractament i l’assessorament d’unes bones amigues de l‘herboristeria del barri, vaig entrar en contacte amb el món dels probiòtics i la fitoteràpia per enfortir el sistema immunitari. Després de provar molts productes (ositos sanitos, jaleas, echinacea, vitamina c, etc) i pagar tractaments a varis naturòpates, homeòpates, etc he acabat agafant d’aquí i d’allà i realitzant un tractament personalitzat per la meva família.

Aquí no trobareu cap recepta per evitar que els vostres fills i filles es posin malalts. Tots els éssers vius estem exposats a virus, bacteries, etc i els infants estan en fase d’enfortiment del sistema immunitari i és inevitable que en algun moment o altre tinguin febre, mocs, gastrointeritis, etc.

A continuació us poso 3 possibilitats de tractament:

Opció A: Tractament de tres mesos.

Opció B: tractament per fase aguda

Opció C: tractament de manteniment.


Opció A: Tractament de tres mesos

A continuació us poso una taula amb un tractament amb uns probiòtics que s’han de prendre durant tres mesos i que podem fer si els nostres fills i filles han pres molt antibiòtic o són propensos a patir bronquitis, otitis, etc. Els efectes no són immediats, cal fer tot el tractament. També poso altres suplements que ens poden ajudar. El tractament que em van fer inicialment era molt més extens i no és el que trobareu aquí. El que comparteixo és el resultat d’anys de provar per aquí i per allà, amb molts xarops, suplements, etc. i això és el que ens ha funcionat a casa. La posologia de cada suplement es pot modificar en funció de la descripció del producte. De totes maneres podeu posar-vos en mans d’un professional per estudiar el vostre cas concret i recomanar-vos una opció més personalitzada.Els productes del tractament: citrobiòtic, prosymbioflor, symbioflor 1, symbioflor 2, Molkosan fruit i llevadura nutricional.

Opció 2: Tractament per fase aguda

En el cas que estiguin en fase aguda d’un virus respiratori i veiem que es comença a complicar podem donar symbioflor 1 oralment (unes 5 gotes al matí i 5 gotes a la nit mitja hora abans de menjar) i després de fer-los un rentat nasal amb suero posar 2 gotes per fosa nasal amb xeringa (jo utilitzo una xeringa petita de 2.5 ml). És important agitar el pot abans de prendre’l i no tocar el goter. Cal guardar-lo a la nevera.

Opció 3: tractament de manteniment

Aquest tractament el podem fer un parell de vegades a l’any (primavera i tardor per exemple). Prenem 5ml de prebiòtics Molkosan Fruit al matí, i un sobre de probiòtics al vespre (Ergiphilus Infantis, Darmocare Infantis i Bio kult Infantis). Els probiòtics en pols cal barrejar-los amb aigua i deixar deu al got activant-se abans de prendre’ls.

Podem seguir amb la llevadura nutricional ja que aporta Vitamina D i vitamines del grup B.


Resum dels productes del tractaments

Us poso els enllaços dels productes del tractament i la descripció:

Descripció de Symbioflor 1

Descripció prosymbioflor


Descripció de Symbioflor 2

En resum: probiòtics, bona alimentació, rentats nasals, fisioteràpia respiratòria i osteopatia han estat els meus aliats. En altres posts en parlarem.

Si tens qualsevol dubte escriu-me un comentari!

Referències:

Christopher J. Stewart, Nadim J. Ajami, Jacqueline L O’Brien et al. Temporal development of the gut microbiome in early childhood from the TEDDY study, Nature, 2018.Doi : 10.1038/s41586-018-0617-x

La microbiota intestinal de los bebés se desarrolla en tres etapas

La microbiota intestinal

Alba: Équilibre Salut Integrativa

Autor

xatraca@hotmail.com
Sóc la Núria!! M’encanta viure!! M’agrada molt dormir!! I m’agrada acompanyar a mares, lactants,etc compartint les vivències de 5 embarassos en set anys, 4 parts naturals preciosos (el darrer a casa amb la presència dels seus tres germans), 4 puerperis (l’últim coincidint en el temps amb la mort de la meva mare quatre dies després del part), una mort gestacional a les 16 setmanes d’embaràs, dos tàndems i 3 desalletaments (encara me’n queda un!!!!!, ja que actualment dono el pit a l’última filla) Apassionada de lectura i l’escriptura. En constant creixement i evolució (o això intento). D’estudis: Periodista; de praxis: mare de 4 mestres i administrativa al departament de facturació d’un centre sanitari. Actualment il.lusionada estudiant i fent el blog www.xatracacreixerenfamilia.org. També he començat a col.laborar amb lactapp.

Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *