Post part i puerperi / Salut

Restrenyiment en el postpart

Causes i tractaments naturals pel restrenyiment en el postart

Article de Martina Besolí Pérez de Bodycalmbcn   

Un dels desajustaments que ens trobem després de l’embaràs és el restrenyiment (tot i que algunes dones l’han patit ja durant la gestació).No se’n parla gaire, no al menys en els relats sobre la maternidad on tot és meravellós, però la veritat és que la majoria de dones ho pateixen.

Causes del restrenyiment post part

Les causes solen ser múltiples:

A nivell físic els òrgans han de tornar al seu lloc deprés de l’embaràs i el part, per tant els intestins poden tardar un temps a treballar amb normalitat. Si t’han posat un enèma o anestèsia durant el part, pot haver-hi una interferència major en la regularització de les evacuacions. El sedentarisme típic dels primers dies també hi juga en contra. El cos té un temps de recuperació que s’ha de saber respectar.

A nivell psicològic: la por a evacuar sol ser molt comuna, ja sigui pels punts de la episiotomía o esguinç (si n’hi ha hagut), les hemorroides o el dolor.

Què podem fer?

És important començar a fer passejades uns minuts al dia per afavorir els moviments peristàltics dels intestins, menjar fruita, verdura, cereals integrals i veure aigua.

Si el restrenyiment s’allarga en el temps o les evacuacions són poques, doloroses i dures la Reflexologia podal i la Auriculopuntura són de gran ajuda.

Amb la refexologia podal tractem íntegrament el sistema digestiu afavorint els moviments intestinals i l’evacuació des de la primera sessió i regularitzant el trànsit intestinal després de vàries sesions. Els resultats són molt ràpids. Podem combinar les sesions amb Auriculopuntura per reforçar el tractament.

Són dues teràpies naturals sense efectes secundaris, que respecten el cos i restableixen l’equilibri propi de l’organisme.